Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Jak oceniasz tegoroczny MEGAzlot? (skala szkolna) |
1 |
|
0% |
[ 0 ] |
2 |
|
0% |
[ 0 ] |
3 |
|
0% |
[ 0 ] |
4 |
|
9% |
[ 1 ] |
5 |
|
72% |
[ 8 ] |
6 |
|
18% |
[ 2 ] |
|
Wszystkich Głosów : 11 |
|
Autor |
Wiadomość |
Kubex 5th gear

|
Wysłany: Pią Sie 01, 2008 17:21 Temat postu: |
|
|
Hm...zawsze chyba tak w car audio jest że nie każdemu pasuje "spięcie" instalacji...tak jak zostało wcześniej powiedziane zostaje dostosowana do wymagań słuchacza...a najprostsze jest dBDrag gałeczka na maxa w prawo i tyle  _________________ Expression+Imagine=Renault |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mincek 6th gear

|
Wysłany: Sob Sie 02, 2008 07:42 Temat postu: |
|
|
jest CAR AUDIO i jest CAR AUDIO
DB DRAG to niby tez CAR AUDIO ale prosze was.... o co w tym chodzi ?? bo kto glosniej ??
ja nie mialem takiego zamiaru i caly czas nie mam.
Audio ma grac czysto i przejzyscie...
a nawiasem, mam kaca i nie chce mis ei tlumaczyc... _________________ Trudno jest być zajebistym, ale ktoś to musi robić...
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kubex 5th gear

|
Wysłany: Sob Sie 02, 2008 08:38 Temat postu: |
|
|
no właśnie widzę ze coś nie tak no i wszystko jasne koniec tematu  _________________ Expression+Imagine=Renault |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bizon 4th gear

|
Wysłany: Nie Sie 03, 2008 19:22 Temat postu: |
|
|
Mincek napisał: |
jest CAR AUDIO i jest CAR AUDIO
DB DRAG to niby tez CAR AUDIO ale prosze was.... o co w tym chodzi ?? bo kto glosniej ??
|
tez nie wiem ale to jedyna mierzalna kategoria w całym tym interesie
BTW nie jestem jej zwolennikiem, bo audio ma grać a nie masować nerki  _________________ Tomek - Bydgoszcz
GG 159719
=> kiedyś Laga 1, teraz Laga 2  |
|
Powrót do góry |
|
 |
blondas 4th gear

|
Wysłany: Pon Sie 04, 2008 17:41 Temat postu: |
|
|
oto moje 5 groszy!
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
MaciejR21N 4th gear

|
Wysłany: Wto Sie 05, 2008 09:49 Temat postu: |
|
|
Cytat: | tez nie wiem Wink ale to jedyna mierzalna kategoria w całym tym interesie |
Niestety nie .
Napisze jak najprościej.
Potrzebny jest mikrofon i analizator widma ktory trzeba miec / kupić / albo zrobić i nie jest to tania impreza....
Do kompletu potrzebna jest płyta z nagranym sygnałem w całym zakresie czestotliwości akustycznej.
Wyłaczamy w radiu wszelkie regulatory barwy dzwieku, w tym momencie radio , wzmacniacze i głosniki powinny przenosić w jednakową głosnościa cały zakres czestotliwości ( to jest sytuacja idealna ). Po wyłaczeniu regulatorów sygnał powinien byc wzmocniony liniowo, czyli idealnie to co na płycie. Analizator w takim wypadku pokaze rowne wzmocnienie wszystkiego.
I jesli tak by było dobrane i zestrojone audio , to jest ono w stanie zagrac każda muzykę i kazdy za pomoca regulatorów barwy dzwieku bedzie w stanie dopasowac to do swoich upodobań.
A tak czysto teoretycznie gdyby audio wlasnie było tak idealnie dobrane ( płaska charakterystyka przenoszenia) to powinniśmy słuchac nagrań własnie na wyłaczonych wszelkich regulatorach, bo autor materiału wraz z realizatorem w studiu, już dobrali tony wysokie , niskie , srednie itd... i tak to zostało zarejestrowane na płycie i to własnie ów autorzy chcieli przekazac odbiorcy, a jeśli odbiorca podkreci sobie wysokie czy niskie to juz zniekształca oryginał zawarty na płycie.
No ale tak jak napisałem , trzeba by było miec idealnie liniowy sprzet a regulatory sa wlasnie po to zeby podbić daną czestotliwośc ktora np. głosnik przenosi gorzej ( ciszej ). _________________ R25 V6 2,9 Z7W i to dwie sztuki .
R21 Nevada GTS F3N1,7 +LPG DIGITAL ( w KWA)
R21 Sedan TXE J7T 2,2 +LPG DIGITAL
R19 Hb GTX F3N1,7 ( sprzedana do Bydgoszczy)
P 205 GTI 1,6
F126p (zezłomowany)
Maciej GG 3766878 ,kom. 600384008 |
|
Powrót do góry |
|
 |
pR0SiAczek 6th gear

|
Wysłany: Pią Sie 08, 2008 08:20 Temat postu: |
|
|
a taki analizator widma to w przyblizeniu ile wyniesc moze? _________________ Power is nothing without control
-------------------------------------
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
basenji 6th gear

|
Wysłany: Pią Sie 08, 2008 08:38 Temat postu: |
|
|
W przyszłym roku dogadamy się albo z jakąś elbląską albo trójmiejską firmą car audio i sami przywiozą.
zdrówko _________________ Megi II w trakcie tuningu
www.tomaszstezala.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
MaciejR21N 4th gear

|
Wysłany: Pią Sie 08, 2008 09:17 Temat postu: |
|
|
No to musi byc naprawde dobra firma żeby posiadała analizator.
Ja napisałem jak to powinno wyglądac od strony technicznej tak aby ocena była W PEŁNI obiektywna a takich zasad z tego co zauważyłem nie ma nawet na w pełni "profesjonalnych" zawodach.
Jako iż zamierzam powrócić to dzwięku z taśmy bo jak sie okazuje można uzyskać dziwię niemal taki sam jak z CD, czytałem troche w sieci na ten temat i natknałem sie na ocene magnetofonu niezbyt dobrej jakości, której dokonywali audio(sy)file.
Czysta komedia, ci ludzie powinni być poetami albo autorami powieści sf.
Fakt jest faktem ze nie grają cyfry liczby i dane techniczne tylko gra sprzet ktory ma wytwarzać dzwiek ale jak moze to ocenić osoba ktora ma wlasne predyspozycje słuchowe i upodobania.... taka ocena bedzie zawsze subiektywna.Wzmacniacze lampowe mają mase zniekształcen wiec dlaczego sa najlepsze ???? Jedyną niestronniczą ocena jest niestety uzycie sprzetu pomiarowego. Wogole sfera audio to cięzkie zagadnienie do oceny i zawsze zostanie jakieś "ale" ...
Tutaj artykuł o ktorym wspomniałem , zwroćcie szczegolna uwage na opisywanie wrażen odsłuchowych :
http://www.hifi.pl/recenzje/magnetofony/jvctdv662.php _________________ R25 V6 2,9 Z7W i to dwie sztuki .
R21 Nevada GTS F3N1,7 +LPG DIGITAL ( w KWA)
R21 Sedan TXE J7T 2,2 +LPG DIGITAL
R19 Hb GTX F3N1,7 ( sprzedana do Bydgoszczy)
P 205 GTI 1,6
F126p (zezłomowany)
Maciej GG 3766878 ,kom. 600384008 |
|
Powrót do góry |
|
 |
MaciejR21N 4th gear

|
|
Powrót do góry |
|
 |
pR0SiAczek 6th gear

|
Wysłany: Pią Sie 08, 2008 12:43 Temat postu: |
|
|
no i dziekuje za info i za... analizator... to jest rzeczywiscie mnostwo pieniedzy! _________________ Power is nothing without control
-------------------------------------
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|